Låna pengar trots skulder hos Kronofogden

Lån trots skulder hos Kronofogden

Du kan låna pengar trots skulder hos Kronofogden, men det är inget vi rekommenderar. Ibland kan det vara nödvändigt att ansöka nya lån trots svår skuldsättning och skuldkris. Här hittar du all information du behöver känna till rörande kreditgivare som beviljar privatlån och smslån trots skulder hos kronofogden.

Snabblån och sms lån betalningsanmärkning utan uc

Smslån och snabblån är vanliga lån trots betalningsanmärkning utan UC. Här några av de vanligaste lånen: Frogtail (tar ej UC), Ferratum (tar ej UC), nätlån (tar ej UC), Cash2you (tar UC), Onea (tar inte UC) och Cash Buddy (tar UC). Du kan även få hjälp av olika låneförmedlare såsom Lendo, Freedom Finance och Compricer.

Låna med betalningsanmärkningar

I motsats till vad många tror är det faktiskt inte Kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar, utan snarare Upplysningscentralen (UC). UC, som är ett kreditupplysningsföretag, sparar i regel uppgifter på en privatperson i upp till tre år efter den dag anmärkningen utfärdats. Detta är något som de flesta kreditupplysningsföretag gör så det går inte att komma ifrån detta. Dock är det ett fåtal som registrerar antal förfrågningar och delar med sig av dessa uppgifter till andra  – UC är en av dessa företag och orsaken till att många söker lån utan UC.

En betalningsanmärkning gör det ofta svårare att låna och köpa saker på avbetalning. Idag finns det finansiella möjligheter för i stort sett alla människor men personer med anmärkning, måste generellt räkna med dyrare låneavtal.  Några av de bästa alternativen när du vill hitta lån och låna med betalningsanmärkningar och obetalda skulder är följande: BlueStep, Lendo, Freedom Finance och Marginalen bank. De flesta kräver dock någon form av säkerhet vid utlåningen ifall du har ett skuldsaldo.

Låna pengar trots skulder hos Kronofogden

Det är lätt hänt att man drar på sig lån som sedan leder till betalningsanmärkningar samt ett skuldsaldo hos Kronofogden. Låna pengar med skulder hos Kronofogden kan förmodligen vara din räddning ifall du befinner dig mitt i en svår skuldkris. Det låter förmodligen ganska tokigt att ansöka om mer lån när man redan är hårt skuldsatt . Varje situation är unik, men rätt hjälp och låneupplägg så kan faktiskt ytterligare lån hjälpa dig få fart på din privatekonomi.

Du behöver naturligtvis något slags omläggningslån för att ha möjlighet och för att i det långa loppet kunna få kontroll över din ekonomi. Omläggning av lån och s.k omstartslån erbjuds via bl.a. Lendo, Freedom Finance och Marginalen bank.

Du måste räkna med att långivarna kan komma att kräva någon form av säkerhet av dig för utlåningen av pengar till dig ifall du har skulder hos Kronofogden antingen i form av pantsättning av en tillgång eller i form av borgen eller medlåntagare.

Många kreditgivare kräver att du är fullständigt skuldfri och inte har några betalningsanmärkningar hos Kronofogden, men det finns undantag. Några långivare och banker som erbjuder lån trots skulder hos Kronofogden.

Lån pengar trots skulder

Om du ännu inte har hamnat i Kronofogdens  register, men risker att göra detta på grund av dyra lån, kan det vara god idé att se över möjligheterna att lösa dessa krediter. Genom att skapa så kallade samlingslån, finns det möjligheter att samla dina kostsamma utestående krediter i lån med lägre ränta och kostnader.

Två bolag som kan hjälpa dig teckna denna typ av omläggningslån är Svensk Låneförmedling, där du har möjlighet att ansöka till ett flertal olika kreditgivare på en och samma gång, samt Villabanken som erbjuder samlingslån för smålån.

Lån trots skulder hos Kronofogden

5 svar till “Låna pengar trots skulder hos Kronofogden”

  • Hej Lucia,
   Ingen bank kommer att låna ut pengar så länge du har skuldsanering.
   Du kanske lyckas hos någon sms lån utan uc kreditgivare, men inte om det gör en kreditupplysning.
   Få låneinstitut lånar ut pengar som en aktiv skuld hos kronofogden.
   Avvakta till skuldsaneringen är klar istället.
   Bästa är att undvika låna pengar överhuvudtaget och försöka lösa det akuta på något annat sätt.

 1. Hitta på något fiffigt och lätt att börja sälja, någon tjänst etc som du erbjuder privat.lättare städning etc, bättre än lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.